top of page
Zoeken
  • Lisa

December – SOS FeestdagenDe feestdagen zijn al in het vooruitzicht. Vele mensen zien er denkbeeldig enkele kilo’s bij komen alleen al bij de gedachte van het feestmaal op kerst- en

oudejaarsavond.


Maar er is niet enkel kerstavond en oudejaarsavond! Er is ook kerstdag, 2de kerstdag, nieuwjaarsdag om nog maar te zwijgen van de verschillende nieuwjaarsrecepties waarvoor je uitgenodigd bent.

Hoe overleef je de feestdagen als je wat op je gewicht en gezondheid wilt letten?

Hier volgen enkele tips:


- Mmmm hapjes! Iedereen kent het wel: je bent er nog maar net en de tafel is rijkelijk gevuld met hapjes! Je laat je volledig gaan aan al deze lekkernijen. Oei, wanneer het voorgerecht op tafel komt merk je dat je eigenlijk geen honger meer hebt!

Beperk je daarom tot de hapjes die jij het allerlekkerste vindt. Andere hapjes laat je aan je voorbijgaan. Hou in gedachten dat er nog verschillende lekkere gangen komen waarvan jij ook ten volle wil genieten!


- Alcohol tijdens de feestdagen kan maar keep in mind dat alcohol heel wat calorieën kan bevatten. Wissel daarom telkens een glas alcohol af met een glas water. De smaak van de alcohol komt zo ook beter tot zijn recht.


- Vertrek niet met honger naar een feest! Wanneer er later dan normaal getafeld wordt, kan het zijn dat je met razende honger aan het aperitief verschijnt. Om dan niet op alle hapjes te vliegen, eet je beter voor je vertrekt nog iets kleins zoals een tas soep, een stuk fruit, een yoghurt, … Zo vermijd je impulsieve keuzes aan het aperitief.


- Luister naar je lichaam: overeet je niet! Een grote valkuil bij uitgebreide maaltijden is het overeten. Anticipeer hierop en maak keuzes! Hou bij het super lekkere voorgerecht in gedachten dat er nog een overheerlijk hoofdgerecht en een zalig dessert volgt. Probeer het dus bij 1 portie te houden om van volgende gangen te kunnen genieten! Soms kan 1 portie van elke gang al teveel zijn om niet met een overvol gevoel van tafel te gaan. Vraag dan aan de gastvrouw/gastheer om een kleinere portie zodat je ook nog van hun dessert kan genieten!


Deze periode van het jaar worden lekkere maaltijden gedeeld met familie en vrienden dus als laatste en belangrijkste tip: geniet (bewust) van de maaltijd!

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page