Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 500g witloof
- 2 dl kalfsfond
- 1 sjalot
- 1 eetlepel boter
- 1 dl lichte room <20% vetgehalte
- 1 Belgische zoete appel vb.: Golden delicious, Pinova, Elstar, … Voor een handig overzicht van Belgische appels: klik hier!
- Als afwerking verse bieslook
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwijder het harde hart uit de witloof en schil de appel.
- Snij het witloof en de appel in stukjes.
- Laat de gesnipperde sjalot gedurende 1 minuut glazig stoven in hete boter.
- Voeg het witloof, de stukjes appel, de kalfsfond en 3 dl water toe.
- Dek af en laat 10 minuten koken.
- Mix de soep. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
- Versier elk bord soep eventueel met enkele sprietjes bieslook
Comments