top of page
Zoeken
  • Lisa

Witloofsoep

Voor 2 personen

Ingrediënten:

- 500g witloof

- 2 dl kalfsfond

- 1 sjalot

- 1 eetlepel boter

- 1 dl lichte room <20% vetgehalte

- 1 Belgische zoete appel vb.: Golden delicious, Pinova, Elstar, … Voor een handig overzicht van Belgische appels: klik hier!

- Als afwerking verse bieslook

- Peper en zout


Bereidingswijze

- Verwijder het harde hart uit de witloof en schil de appel.

- Snij het witloof en de appel in stukjes.

- Laat de gesnipperde sjalot gedurende 1 minuut glazig stoven in hete boter.

- Voeg het witloof, de stukjes appel, de kalfsfond en 3 dl water toe.

- Dek af en laat 10 minuten koken.

- Mix de soep. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

- Versier elk bord soep eventueel met enkele sprietjes bieslook

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page