top of page
Zoeken
  • Lisa

Stap voor stap


Onlangs kwam het van verschillende kanten in het nieuws: “technologie zal ons eetgedrag bepalen”. “Winkelketen “x” experimenteert met software die de voedingswaren van de klant ter plaatse zelf samenstelt”. “Google werpt zich op de voedingsindustrie”. “Nestlé wil uw DNA”.

Het zal allemaal zo wel geen vaart nemen denk ik dan.

Zo’n veranderingen gaan heel geleidelijk; stap voor stap.

Ik ben niet iemand die onmiddellijk elke technologische gadget in huis wil maar een tijdje geleden heb ik me stap voor stap door technologie laten verleiden.

Bij het zoeken naar mogelijkheden om mensen aan te zetten tot bewegen heb ik zo een klein stukje technologie in huis gehaald: ik heb mezelf en enkele mensen uit mijn omgeving verwend met een “activity tracker”. Niks gesofistikeerd; een vrij éénvoudig toestel maar het ding rond de pols helpt tot ieders verbazing wel degelijk om stap voor stap meer te gaan bewegen.


De bijna kinderlijke aanmoedigingen en het belonen voor goede resultaten hebben er echt toe geleid dat de nodige extra stapjes gezet werden. Zo’n brokje technologie vertelt een heleboel dingen over je zoals het aantal stappen, maar ook het aantal verdiepingen dat je deed, hoe het met je hartslag gesteld was, de tijd dat je actief was enz.

Ieder kan zijn eigen doelen stellen en werken om die doelen te halen.


En het werkt!

De metingen worden op de voet gevolgd en bij gelegenheid met elkaar besproken. Het doet deugd vast te stellen dat dit vanzelf gaat en dat ongemerkt meer bewogen wordt.

Iedereen motiveert zichzelf en de anderen om stap voor stap meer te gaan bewegen. Er wordt niets geforceerd maar glunderend meegedeeld dat er weer een doel behaald werd of als er eens een uitzonderlijke prestatie te noteren viel.


Mocht je twijfelen of zo een activity tracker wel iets voor jou is dan kan ik maar één ding zeggen: DOEN! Koop dat ding en ga aan de slag om stap voor stap aan je gezonde beweging te komen.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Witloofsoep

Kommentare


bottom of page